Month: January 2019

Slottsbröllop i Skottland

Insprängt i en lummig dalgång, omgiven av vattendrag, berg, betande får och mäktiga Ekträd utspelades Ida och Kenneths destinationsbröllop. Som fotograf var det en dröm att få tillgång ett klassiskt slott med stora fönster, generös takhöjd, rutiga golv, uppstoppade hjortar som trängdes med stora oljemålningar och riddarrustningar. Jag kan lätt säga att slottet och den omgivande miljön är en av dem mest vackra och coola platser jag jobbat i som bröllopsfotograf. Utöver sin skönhet är dom Skotska högländerna också kända för osäkra väderförhållanden och precis när vigselförrättaren sagt ”I here by…” Öppnade sig himlen och regnet stod som spön i backen.

Tur att festligheterna pågick i tre dagar och att det fanns två riktiga fullblodsproffs till bröllopsplanerare på plats.

Ingenting lämnades år slumpen och körschemat gick nästan att bryta ner på minuten. Som fotograf är det väldigt tacksamt att jobba under sådana förutsättningar även om saker och ting alltid kastas omkring.

Under bröllopshelgen tog jag sammanlagt nästan 6000 bilder och arbetet med att koka ner katalogen till ett urval på 300 bilder tog tid! När jag några veckor senare fick mail med rubriken Publicering så måste jag gjort nånting rätt. Dittbryllup Norges största bröllopsmagazine med en gedigen läsarskara och riktigt bra innehåll publicerade storyn. Riktigt kul att se bröllopet breda ut sig inte på en, men tio sidor!

Klicka på länken för att se reportaget (PDF). Ladda alla bilderna här.

Precis vad världen behöver, ännu en bröllopsfotograf

Nej inte direkt. En sökning på nätet ger inte mindre än 378 000 träffar på termen bröllopsfotograf. Vi kan lugnt konstatera att det finns ett överflöd. Så låt oss vara ärliga för några ögonblick. Anledningen till varför jag startar den här bloggen handlar om jag vill förbättra min ranking hos Google, skryta om spännande jobb, få fler följare på Insta och odla min persona som en skicklig och intressant bröllopsfotograf – så att jag i slutändan får fler uppdrag.

Ja ni fattar.
Det är en av drivkrafterna.
Kanske den mest uppenbara. Men det finns flera…

På ett mer personligt plan så finns det nånting terapeutiskt med att artikulera sina tankar, upplevelser och känslor i print. I kölvattnet av livet som nygift så har jag gjort en hel del misstag, reflekterat, utvecklats, letat information, rest och blivit farsa. Ja, lärt mig saker som förhoppningsvis är relevanta för dem som planerar att gänga sig. Det är dessa insikter blandat med mina lärdomar som bröllopsfotograf som ligger till grund för den här bloggen.

Inläggen kommer alltså inte att handla om den perfekta bröllopsbuketten, vilken slipning du ska ha på stenen eller ”10 saker du ska tänka på när du väljer klänning”.  Nej, istället kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter när det gäller bröllopsfotografering och livet som nygift. Typ så här:

 • Smekmånad – Japan, Sri-Lanka & Maldiverna. Så gjorde vi, inspiration och tipps
 • Första långresan med en 10 månaders – Tack försäkringskassan för dubbeldagarna men hur gör vi med babymaten?
 • Slottsbröllop i Skottland – 3 dagar och 6000 bilder senare
 • Det här med gravidfotografering alltså – Minns ni Annies bild på Demi Moore?
 • Vinterbröllop – Vad ska man tänka på när man bokar fotograf?
 • Vad finns i din väska? Fotografering handlar inte om prylar men…
 • Elopement – Vad är det och vad ska man tänka på?
 • Destinationsbröllop i Syd Afrika
 • Pappaledig och frilansa – Hur funkar det?
 • Same sex wedding
 • Analog film och bröllopsfotografering – Bara för konnässörerna?

PS. Bästa sättet att hålla sig a jour med nya inlägg är att följa mig på Insta.

/M